Ebeneser Söråker

Evangeliska Frikyrkan
UTBUDKALENDERMEDIATV

Ebeneser är kyrkan i Söråker. Vi är en baptistförsamling som allt sedan år 1856 har arbetat för att nå människorna i vår bygd med det glada budskapet att Jesus är enda vägen till gemenskap med Gud. 

EBENESER - KYRKAN I SÖRÅKER
Det har funnits många församlingar i och kring det lilla samhället Söråker i Timrå kommun. Idag finns endast baptistkyrkan Ebeneser kvar. Givetvis arbetar också Svenska Kyrkan i området, men deras fastigheter ligger utanför själva samhället. Därför har vi valt att säga att vi är kyrkan i Söråker. Du är varmt välkommen att gästa oss eller kontakta oss om du vill ha mer information. Idag möts vi till gudstjänst varje söndag, och vi försöker hålla kalendern här på sidan uppdaterad med all nödvändig information.
 

GUD VÄLSIGNE DIG


FÖRÄNDRING
Joh 3:8

FÖRTRÖSTAN
Ps 37:5

FÖRVÄNTAN
Apg 1:4

FÖRVANDLING
Mark 16:20

 

FASTIGHETEN BYTER ÄGARE
Församlingen har nu sålt fastigheten som kommer att övertas av ett ungt par 1 augusti 2023. Vi har under en tid talat med Herren om detta och upplever tydligt hur han fört oss samman med dessa underbara människor. De kommer att bevara fastigheten som en kyrko- och kulturbyggnad samt börja renovera den för att återställa den till ett så ursprungligt skick det går.

Församlingen kommer fortsättningsvis att hyra delar av lokalen för att fira gudstjänst, så i praktiken kommer du som besöker oss inte märka någon skillnad frånsett att fastigheten med tiden kommer att bli väldigt fin.

Vi hälsar de nya ägarna välkomna och ber om Guds välsignelse över dem och deras framtid. 

 


Våra predikningar finns publicerade på
Apple Podcasts. Prenumerera gratis!
Klicka på Apple Podcasts. 

 

 

NYHETER

Sommartider
Sedan några år är tiden för våra gudstjänster kl 18 samtidigt som vi endast möts till gudstjänst varannan söndag. I år börjar sommartiden efter midsommar. Håll koll i kalendern så ser du när vi möts till gudstjänst i kyrkan.

Lyssna på predikan
Vi lägger inte ut predikningarna från Ebeneser sedan Första advent, men det finns ett digert audiotek på vår kanal på Söndaghelaveckan där du kan lyssna till tidigare predikningar. Tänk på att även om en predikan hålls i en speciell situation, är Guds ord tidlöst och Guds Ande gör det levande och verksamt varje dag. Så titta gärna in på Söndaghelaveckan eller sök reda på oss i någon poddapp så kan du lyssna till många predikningar och bibelstudier.

KALENDER

söndag 18/06 kl 11:00
Gudstjänst med nattvard

Predikan och sång av Elon Elvinsson från Sundsvall. Välkommen. söndag 18/06 kl 13:00
Församlingsmöte

Enskilt för församlingens medlemmar.söndag 02/07 kl 18:00
Gudstjänst

Predikan av Karl-Erik Storsjö. Välkommen.söndag 16/07 kl 18:00
Gudstjänst

Frälsningsarmén från Timrå gästar med predikan, sång och musik. Välkommen.söndag 30/07 kl 18:00
Gudstjänst

Predikan av Kurt Enström. Välkommen.Se hela kalendern

VI ERBJUDER

Gudstjänster
Varje söndag kl 11:00 firar vi gudstjänst.

WEBB
Lyssna på predikningar
POSTADRESS
Ebeneservägen 11
86035 Söråker
ÖVRIG INFORMATION:
Stå gärna med oss i förbön. Söråker är ett missionsfält. På wikipedia kan du läsa om Söråker. Ett vackert samhälle som ofta kallas för solkusten.

Bankgiro och Swish
Vill du stödja vårt arbete går det bra att sätta in en gåva på vårt Bangiro 5591-4659 eller Swish 123 044 74 82. Du kan även sätta in minnesgåvor på vårt konto. Skriv då vem det gäller.

BESÖK OSS

Ebeneserkyrkan
Ebeneservägen 11
Söråker
Hitta hit