Ebeneser Söråker

Evangeliska Frikyrkan
UTBUDKALENDERMEDIATV

Foto: Daniel Ernvik

Ebeneser är kyrkan i Söråker. Vi är en baptistförsamling som allt sedan år 1856 har arbetat för att nå människorna i vår bygd med det glada budskapet att Jesus är enda vägen till gemenskap med Gud. 

EBENESER - KYRKAN I SÖRÅKER
Det har funnits många församlingar i och kring det lilla samhället Söråker i Timrå kommun. Idag finns endast baptistkyrkan Ebeneser kvar. Givetvis arbetar också Svenska Kyrkan i området, men deras fastigheter ligger utanför själva samhället. Därför har vi valt att säga att vi är kyrkan i Söråker. Du är varmt välkommen att gästa oss eller kontakta oss om du vill ha mer information. Idag möts vi till gudstjänst varje söndag, och vi försöker hålla kalendern här på sidan uppdaterad med all nödvändig information.
 

GUD VÄLSIGNE DIG


FASTIGHETEN HAR BYTT ÄGARE
Församlingen sålde fastigheten den 1 augusti 2023. Vi har under en tid talat med Herren om detta och upplever tydligt hur han fört oss samman med dessa underbara människor som nu köpt fastigheten. De kommer att bevara den som en kyrko- och kulturbyggnad samt börja renovera den för att återställa den till ett så ursprungligt skick det går.

Församlingen kommer fortsättningsvis att hyra delar av lokalen för att fira gudstjänst, så i praktiken kommer du som besöker oss inte märka någon skillnad frånsett att fastigheten med tiden kommer att bli väldigt fin.

Vi hälsar de nya ägarna välkomna och ber om Guds välsignelse över dem och deras framtid. 

 


Våra predikningar finns publicerade på
Apple Podcasts. Prenumerera gratis!
Klicka på Apple Podcasts.

Givetvis finns vi även på andra
plattformar där poddar finns. 

 

 

NYHETER

Postilla
Sedan första advent lägger vi ut inlästa predikningar från boken Postilla varje vecka. Det är predikningar som följer Evangelieboken och kyrkoårets teman. Du hittar dessa predikningar på vår kanal på Söndaghelaveckan.
.
Bibelsamtal
Varannan vecka möts vi till bibelsamtal i vardagsrummet på Ebeneser. Vi går igenom Kolosserbrevet och utgår från Bibelguiden som är utgiven av "Bibeln idag". Vi läser ett avsnitt och samtalar anspråkslöst utifrån det lästa avsnittet, för att sedan avsluta samlingen med att fika tillsammans. Alla är varmt välkomna att dela gemenskapen kring Guds ord. Vårt ledmärke är Luk 24:32 då Emmausvandrarna utbrast att deras hjärtan brann då Jesus lade ut Skrifterna för dem. Det är vår bön att också våra hjärtan får brinna av längtan efter Guds levande och verksamma ord.
.

KALENDER

söndag 28/04 kl 11:00
Gudstjänst

Välkommen att fira gudstjänst med oss i Ebeneser. Hans Malmehed från Härnösand predikar. Välkommen.fredag 03/05 kl 13:00
Begravningsgudstjänst

Begravningsgudstjänst för Roland Ericsson. Information och anmälan via minnesrummet på  duvansbegravningsbyra.se.söndag 05/05 kl 11:00
Bibelsamtal

Vi möts i vardagsrummet på Ebeneser för fortsatta studier i Kolosserbrevet. Denna söndag går vi igenom Kol 2:8-15. Välkommen.söndag 12/05 kl 11:00
Gudstjänst

Välkommen att fira gudstjänst med oss i Ebeneser. Ingrid Eriksson predikar. Välkommen.söndag 19/05 kl 11:00
Pingstdagen

Välkommen att fira gudstjänst med oss i Ebeneser. Daniel Ernvik predikar. Välkommen.Se hela kalendern

VI ERBJUDER

Gudstjänster
Varje söndag kl 11:00 firar vi gudstjänst. Från midsommar till sista augusti är det gudstjänst kl 18:00 varannan söndag.

EPOST
ebeneser.soraker
WEBB
Lyssna på predikningar
POSTADRESS
Nygatan 19
86133 Timrå
ÖVRIG INFORMATION:
Stå gärna med oss i förbön. Söråker är ett missionsfält. På wikipedia kan du läsa om Söråker. Ett vackert samhälle som ofta kallas för solkusten.

Bankgiro och Swish
Vill du stödja vårt arbete går det bra att sätta in en gåva på vårt Bangiro 5591-4659 eller Swish 123 044 74 82. Du kan även sätta in minnesgåvor på vårt konto. Skriv då vem det gäller.

BESÖK OSS

Ebeneserkyrkan
Ebeneservägen 11
Söråker
Hitta hit