Ebeneser Söråker

Evangeliska Frikyrkan
UTBUDKALENDERMEDIATV

Foto: Daniel Ernvik

Ebeneser är kyrkan i Söråker. Vi är en baptistförsamling som allt sedan år 1856 har arbetat för att nå människorna i vår bygd med det glada budskapet att Jesus är enda vägen till gemenskap med Gud. 

EBENESER - KYRKAN I SÖRÅKER
Det har funnits många församlingar i och kring det lilla samhället Söråker i Timrå kommun. Idag finns endast baptistkyrkan Ebeneser kvar. Givetvis arbetar också Svenska Kyrkan i området, men deras fastigheter ligger utanför själva samhället. Därför har vi valt att säga att vi är kyrkan i Söråker. Du är varmt välkommen att gästa oss eller kontakta oss om du vill ha mer information. Idag möts vi till gudstjänst varje söndag, och vi försöker hålla kalendern här på sidan uppdaterad med all nödvändig information.
 

GUD VÄLSIGNE DIG


FASTIGHETEN HAR BYTT ÄGARE
Församlingen sålde fastigheten den 1 augusti 2023. Vi har under en tid talat med Herren om detta och upplever tydligt hur han fört oss samman med dessa underbara människor som nu köpt fastigheten. De kommer att bevara den som en kyrko- och kulturbyggnad samt börja renovera den för att återställa den till ett så ursprungligt skick det går.

Församlingen kommer fortsättningsvis att hyra delar av lokalen för att fira gudstjänst, så i praktiken kommer du som besöker oss inte märka någon skillnad frånsett att fastigheten med tiden kommer att bli väldigt fin.

Vi hälsar de nya ägarna välkomna och ber om Guds välsignelse över dem och deras framtid. 

 


Våra predikningar finns publicerade på
Apple Podcasts. Prenumerera gratis!
Klicka på Apple Podcasts.

Givetvis finns vi även på andra
plattformar där poddar finns. 

 

 

NYHETER

Ingång
När vi nu firar gudstjänst i kyrksalen är det viktigt att man går in via huvudentrén eftersom vi inte disponerar vardagsrummet under sommaren.
Sommartider
Vi kommer att börja med våra sommartider efter midsommar. Håll koll i kalendern för tider och medverkande.
Postilla
Sedan första advent lägger vi ut inlästa predikningar från boken Postilla varje vecka. Det är predikningar som följer Evangelieboken och kyrkoårets teman. Du hittar dessa predikningar på vår kanal på Söndaghelaveckan.
.

KALENDER

söndag 16/06 kl 11:00
Gudstjänst

Välkommen att fira gudstjänst med oss i Ebeneser. Elon Elvinsson predikar. Välkommen.söndag 30/06 kl 18:00
Gudstjänst

Välkommen att dela gemenskap med oss i Ebeneser. Idag medverkar Tomas Bergius från Härnösand med predikan och musik. Varmt välkommen.söndag 14/07 kl 18:00
Gudstjänst

Välkommen att dela gemenskap med oss i Ebeneser. Daniel Ernvik predikar.söndag 28/07 kl 18:00
Gudstjänst

Välkommen att dela gemenskap med oss i Ebeneser. Daniel Ernvik predikar.söndag 11/08 kl 18:00
Gudstjänst

Välkommen att dela gemenskap med oss i Ebeneser. Idag gästas vi av Frälsningsarmén i Timrå som håller i gudstjänsten. Välkommen!Se hela kalendern

VI ERBJUDER

Gudstjänster
Varje söndag kl 11:00 firar vi gudstjänst. Från midsommar till sista augusti är det gudstjänst kl 18:00 varannan söndag.

EPOST
ebeneser.soraker
WEBB
Lyssna på predikningar
POSTADRESS
Nygatan 19
86133 Timrå
ÖVRIG INFORMATION:
Stå gärna med oss i förbön. Söråker är ett missionsfält. På wikipedia kan du läsa om Söråker. Ett vackert samhälle som ofta kallas för solkusten.

Bankgiro och Swish
Vill du stödja vårt arbete går det bra att sätta in en gåva på vårt Bangiro 5591-4659 eller Swish 123 044 74 82. Du kan även sätta in minnesgåvor på vårt konto. Skriv då vem det gäller.

BESÖK OSS

Ebeneserkyrkan
Ebeneservägen 11
Söråker
Hitta hit