Ebeneser Söråker

Evangeliska Frikyrkan
UTBUDKALENDERMEDIATV

Foto: Daniel Ernvik

Ebeneser är kyrkan i Söråker. Vi är en baptistförsamling som allt sedan år 1856 har arbetat för att nå människorna i vår bygd med det glada budskapet att Jesus är enda vägen till gemenskap med Gud. 

EBENESER - KYRKAN I SÖRÅKER
Det har funnits många församlingar i och kring det lilla samhället Söråker i Timrå kommun. Idag finns endast baptistkyrkan Ebeneser kvar. Givetvis arbetar också Svenska Kyrkan i området, men deras fastigheter ligger utanför själva samhället. Därför har vi valt att säga att vi är kyrkan i Söråker. Du är varmt välkommen att gästa oss eller kontakta oss om du vill ha mer information. Idag möts vi till gudstjänst varje söndag, och vi försöker hålla kalendern här på sidan uppdaterad med all nödvändig information.
 

GUD VÄLSIGNE DIG


FASTIGHETEN HAR BYTT ÄGARE
Församlingen sålde fastigheten den 1 augusti 2023. Vi har under en tid talat med Herren om detta och upplever tydligt hur han fört oss samman med dessa underbara människor som nu köpt fastigheten. De kommer att bevara den som en kyrko- och kulturbyggnad samt börja renovera den för att återställa den till ett så ursprungligt skick det går.

Församlingen kommer fortsättningsvis att hyra delar av lokalen för att fira gudstjänst, så i praktiken kommer du som besöker oss inte märka någon skillnad frånsett att fastigheten med tiden kommer att bli väldigt fin.

Vi hälsar de nya ägarna välkomna och ber om Guds välsignelse över dem och deras framtid. 

 


Våra predikningar finns publicerade på
Apple Podcasts. Prenumerera gratis!
Klicka på Apple Podcasts.

Givetvis finns vi även på andra
plattformar där poddar finns. 

 

 

NYHETER

Postilla
Postilla betyder predikosamling. Från Första advent kommer vi att lägga upp en predikan varje vecka från boken Postilla som är inlästa av Daniel Ernvik. Du hittar dem på vår kanal på sondaghelaveckan.se genom att söka på Söråker. Det finns även möjlighet att lyssna via poddappar på de flesta ställen där poddar finns.

Bibelsamtal
Från januari kommer vi att fira gudstjänst varannan söndag. De andra söndagarna kommer det att vara bibelsamtal. Under våren kommer vi att gå igenom Kolosserbrevet i dessa samtal. Givetvis är samtliga samlingar öppna för alla som vill dela gemenskapen med oss kring Ordet.

KALENDER

söndag 10/12 kl 11:00
Gudstjänst

I lilla salen. Välkommen.söndag 17/12 kl 11:00
Julens sånger

Sånggudstjänst med Mats Ernvik. Välkommen.söndag 07/01 kl 11:00
Bibelsamtal

Välkommen till vårt första Bibelsamtal i vardagsrummet. Vi kommer samla våra tankar och reflektioner kring Kol 1:1-8. Välkommen.söndag 14/01 kl 11:00
Stugmöte

Välkommen till vardagsrummet för en stund av gemenskap kring Ordet, bönen och sången.söndag 21/01 kl 11:00
Bibelsamtal

Välkommen till Bibelsamtal i vardagsrummet. Vi kommer samla våra tankar och reflektioner kring Kol 1:9-14. Välkommen.Se hela kalendern

PROGRAMBLAD


VI ERBJUDER

Gudstjänster
Varje söndag kl 11:00 firar vi gudstjänst. Från midsommar till sista augusti är det gudstjänst kl 18:00 varannan söndag.

EPOST
ebeneser.soraker
WEBB
Lyssna på predikningar
POSTADRESS
Nygatan 19
86133 Timrå
ÖVRIG INFORMATION:
Stå gärna med oss i förbön. Söråker är ett missionsfält. På wikipedia kan du läsa om Söråker. Ett vackert samhälle som ofta kallas för solkusten.

Bankgiro och Swish
Vill du stödja vårt arbete går det bra att sätta in en gåva på vårt Bangiro 5591-4659 eller Swish 123 044 74 82. Du kan även sätta in minnesgåvor på vårt konto. Skriv då vem det gäller.

BESÖK OSS

Ebeneserkyrkan
Ebeneservägen 11
Söråker
Hitta hit