Fjällkyrkan Kiruna

Evangeliska Frikyrkan, Pingströrelsen

Foto: Marie Enoksson

Vilka är vi?
Fjällkyrkan är en frikyrkoförsamling i Kiruna som funnits sedan 1920-talet. Vi är anslutna till Pingst Fria församlingar i samverkan och Evangeliska Frikyrkan (EFK).

Vill du ge en gåva?

Vårt bankgironummer är 931-3461.
Du kan också swisha till 123 390 86 47.


Vårt arbete

Vi har regelbunden mötesverksamhet på andra våningen i vår lokal på Ha
ntverkaregatan 31 i Kiruna (se kalendern). Vi brukar ha bön och bibelstudium på onsdagkvällar kl. 19.15. Vi har gudstjänst på söndagar kl. 11.30. Där inget annat sägs är våra möten offentliga, det vill säga att alla är välkomna! Medlem blir du efter dop och medlemsansökan.

Frågor?
Om du har frågor eller behöver någon att prata med är du välkommen att höra av dig till pastor Jean Lebel på telefon 073-058 10 79. Detsamma gäller förfrågningar om studiebesök från skolelever.


Historia

Vi har våra rötter i urkyrkan som växte fram efter Jesu död och uppståndelse. Under 1800-talet växte frikyrkorörelsen fram i Sverige som en reaktion på statskyrkans monopol på den tiden. Pingstförsamlingen i Kiruna bildades år 1922 och Korskyrkan i Kiruna
(Örebromissionen) bildades år 1965. 1991 gick dåvarande Pingstkyrkan och Korskyrkan ihop och blev en församling. 2013 ville vi stadfästa den förnyelseprocess som församlingen gått igenom och bytte namn till Fjällkyrkan. Vi ville göra det tydligt att vi är en kyrka samtidigt som vi ville ha en lokal prägel. Från Kirunas centrum har man en fin utsikt över fjällvärlden och Sveriges högsta berg Kebnekaise.


Vår vision

Vi vill vara en levande glad växande församling där människor känner gemenskap och trygghet. Var och en bidrar med sina gåvor utifrån ett glatt och villigt hjärta. Vi vill vara en kanal för att ge både nya och gamla kirunabor hopp och nya framtidsutsikter. Bara Jesus kan ge människor verklig mening och hopp för framtiden. Han kom för att visa människor hurdan Gud är; god och kärleksfull. Oavsett vem du är och vad du har varit med om, står Han med öppna armar och väntar på dig. Längtar du efter ett meningsfullt liv? Välkommen hem! Här kan du bli det Gud skapat dig att vara. Börja din resa och låt ditt liv förvandlas!

Vad vi tror på i korthet:

  • Vi tror på den treenige Guden; Fadern, Sonen och den helige Ande.
  • Vi tror att alla människor behöver ta emot syndernas förlåtelse och frälsning genom Jesus. Ingen av oss blir räddad genom våra goda gärningar. Jesus har gjort allt för att var och en som vill tro, genom en enkel, uppriktig bön ska kunna ta emot Honom i sitt hjärta.
  • Vi tror att Bibeln på originalspråket är Guds ofelbara, inspirerade ord och den slutliga auktoriteten när det gäller tro och lära. Det utesluter inte att vi läser Bibeln utifrån den kulturella kontext där den kom till, och försöker förstå vad det betyder i den tid vi lever i nu.
  • Vi tror att kvinnor och män kan tjäna Gud i alla tjänstegåvor. Det är Gud som kallar människor till tjänst och vi bekräftar det vi ser.
  • Vi välkomnar alla nationaliteter och tolkar till olika språk om vi har möjlighet. Så gott som alla möten tolkas till engelska.
  • Vi praktiserar troendedopet, dvs vi döper inte spädbarn utan dem som själva kan bekänna sin tro. För föräldrar med små barn erbjuder vi barnvälsignelse.
  • Vi har ett öppet nattvardsfirande. Alla som tror på Jesus är välkomna att delta, oavsett samfundstillhörighet.

 


NYHETER

2018-01-05
Helgens samlingar
Sön 11.30 Gudstjänst med lovsång, predikan och tillfälle till förbön.

2016-01-04
Besök Fjällkyrkan
Onsdagkvällar kl. 19 har vi bibelundervisning, lovsång och bön. Vi har gudstjänst på söndagar kl. 11.30. Välkommen! Vår pastor heter Jean Lebel. Undrar du över något? Mejla fjallkyrkan.kiruna@gmail.com

KALENDER

onsdag 17/01 kl 19:30
Bibelundervisning

söndag 21/01 kl 11:30
Gudstjänst med lovsång, predikan och tillfälle till förbön.

onsdag 24/01 kl 19:30
Bibelundervisning

söndag 28/01 kl 11:30
Gudstjänst med lovsång, predikan och tillfälle till förbön.

onsdag 31/01 kl 19:30
Bibelundervisning

Se hela kalendern

VI ERBJUDER

Gudstjänster

Samtalshjälp / Själavård

TELEFON
Telefon 073-058 10 79
EPOST
Epost fjallkyrkan.kiruna@gmail.com
WEBB
Fjällkyrkan på Facebook
POSTADRESS
Hantverkaregatan 31
98132 Kiruna
ÖVRIG INFORMATION:
Pastor Jean Lebel

BESÖK OSS

Fjällkyrkan Kiruna
Hantverkaregatan 31, Kiruna
Hitta hit