Fjällkyrkan Kiruna

Evangeliska Frikyrkan, Pingströrelsen
UTBUDKALENDERMEDIATV

Foto: Marie Enoksson

Vilka är vi?
Fjällkyrkan är en frikyrkoförsamling i Kiruna. Vi är anslutna till Pingst Fria församlingar i samverkan och Evangeliska Frikyrkan (EFK).

Vill du ge en gåva?

Vårt bankgironummer är 931-3461.
Du kan också swisha till 123 390 86 47.


Vårt arbete

Vi har regelbunden mötesverksamhet på andra våningen i vår lokal på Ha
ntverkaregatan 31 i Kiruna (se kalendern). Där inget annat sägs är våra möten offentliga, det vill säga att alla är välkomna! Medlem blir du först efter dop och medlemsansökan.

Historia
Vi har våra rötter i urkyrkan som växte fram efter Jesu död och uppståndelse. Under 1800-talet växte frikyrkorörelsen fram i Sverige som en reaktion på statskyrkans dåtida monopol. Pingstförsamlingen i Kiruna bildades år 1922 och Korskyrkan i Kiruna
(Örebromissionen) bildades år 1965. 1991 gick Pingstkyrkan och Korskyrkan ihop och blev en församling. 2013 ville vi stadfästa den förnyelseprocess som församlingen gått igenom och bytte namn till Fjällkyrkan. Från Kiruna har man en fin utsikt över fjällvärlden och Sveriges högsta berg Kebnekaise.


Vår vision

Vi vill vara en levande och glad församling där människor känner gemenskap och trygghet. Var och en bidrar med sina gåvor utifrån ett glatt och villigt hjärta. Vi vill vara en kanal för att ge både nya och gamla kirunabor hopp och nya framtidsutsikter. Bara Jesus kan ge människor verklig mening och hopp för framtiden. Han kom för att visa människor att Gud är en god och kärleksfull Fader. Oavsett vem du är och vad du har varit med om, står Han med öppna armar och väntar på dig. Längtar du efter ett meningsfullt liv? Välkommen hem! 

Vad vi tror på i korthet:

  • Vi tror på den treenige Guden; Fadern, Sonen och den helige Ande.
  • Vi tror att alla människor behöver ta emot syndernas förlåtelse och frälsning genom Jesus. Ingen av oss blir räddad genom våra goda gärningar. Jesus har gjort allt för att var och en som vill tro, genom en enkel, uppriktig bön ska kunna ta emot Honom i sitt hjärta.
  • Vi tror att Bibeln på originalspråket är Guds ofelbara, inspirerade ord och den slutliga auktoriteten när det gäller tro och lära. Det utesluter inte att vi läser Bibeln utifrån den kulturella kontext där den kom till, och försöker förstå vad det betyder i den tid vi lever i nu.
  • Vi tror att kvinnor och män kan tjäna Gud i alla tjänstegåvor. Det är Gud som kallar människor till tjänst och vi bekräftar det vi ser.
  • Vi praktiserar troendedopet, dvs vi döper inte spädbarn utan dem som själva kan bekänna sin tro. För föräldrar med små barn erbjuder vi barnvälsignelse.
  • Vi har ett öppet nattvardsfirande. Alla som tror på Jesus är välkomna att delta, oavsett samfundstillhörighet.

NYHETER

Corona-tider
Under denna speciella tid har vi möten i liten skala och håller avstånd mellan varandra. Vi har dock valt att fortsätta träffas och inte stänga ner verksamheten helt. Om du inte känner dig bekväm med att komma till kyrkan kan du mejla dina böneämnen till oss. Vi rekommenderar även gudstjänsterna från Betel Rosvik och från Arken i Kungsängen, som du kan följa via sociala medier (Facebook och YouTube).
Besök Fjällkyrkan
Onsdagkvällar kl. 19 har vi bön. Gudstjänst på söndagar kl. 11.30. Under sommaren och under storhelger kan andra tider förekomma. Se aktuell information i vår kalender. Undrar du över något? Mejla fjallkyrkan.kiruna@gmail.com

KALENDER

tisdag 13/04 kl 18:00
Tisdagsbön via Zoom

Bönemöte tillsammans med Pingstkyrkan Gällivare. Kopiera denna länk och skriv in den i din webbläsare: shorturl.at/flDL1


Länk shorturl.at/flDL1
Plats: Digitalt möte


onsdag 14/04 kl 19:00
Onsdagsbön i hemmen

Vi ber för aktuella böneämnen. Zoomlänk: https://us02web.zoom.us/j/87230911202

Meeting ID: 872 3091 1202
Hör gärna av dig till Jocelyne innan mötet!


Länk https://us02web.zoom.us/j/87230911202

söndag 18/04 kl 11:00
Gudstjänst via Zoom
Gudstjänst tillsammans med Pingstkyrkan i Gällivare. Kopiera denna länk och skriv in den i din webbläsare: shorturl.at/flDL1

Länk https://us02web.zoom.us/j/6040980285?pwd=REZnVHJ5L0FyU01qRUw3Sk9aRlpCQT09
Plats: Digitalt möte


tisdag 20/04 kl 18:00
Tisdagsbön via Zoom

Bönemöte tillsammans med Pingstkyrkan Gällivare. Kopiera denna länk och skriv in den i din webbläsare: shorturl.at/flDL1


Länk shorturl.at/flDL1
Plats: Digitalt möte


onsdag 21/04 kl 19:00
Onsdagsbön i hemmen

Vi ber för aktuella böneämnen. Zoomlänk: https://us02web.zoom.us/j/87230911202

Meeting ID: 872 3091 1202
Hör gärna av dig till Jocelyne innan mötet!


Länk https://us02web.zoom.us/j/87230911202

Se hela kalendern

VI ERBJUDER

Gudstjänster

Samlingar på andra språk/tolkning eller verksamhet för nysvenskar

Samtalshjälp / Själavård

Bön

Bibelstudier/Bibelsamtal

TELEFON
Telefon 070-643 14 80
EPOST
Epost
WEBB
Fjällkyrkan på Facebook
POSTADRESS
Hantverkaregatan 31
98132 Kiruna
ÖVRIG INFORMATION:
Lokalt ledarteam. Ordförande: Jan Zetterlund, även pastor i Betelkyrkan Rosvik. Vice ordförande Marie Enoksson.

BESÖK OSS

Fjällkyrkan Kiruna
Hantverkaregatan 31, Kiruna
Kiruna
Hitta hit