Fjällkyrkan Kiruna

Evangeliska Frikyrkan, Pingströrelsen
UTBUDKALENDERMEDIATV

Foto: Marie Enoksson

Vilka är vi?
Fjällkyrkan är en frikyrkoförsamling i Kiruna. Vi är anslutna till Pingst Fria församlingar i samverkan och Evangeliska Frikyrkan (EFK).

Vill du ge en gåva?

Vårt bankgironummer är 931-3461.
Du kan också swisha till 123 390 86 47.


Vårt arbete

Vi har regelbunden mötesverksamhet på andra våningen i vår lokal på Ha
ntverkaregatan 31 i Kiruna (se kalendern). Där inget annat sägs är våra möten offentliga, det vill säga att alla är välkomna! Medlem blir du först efter dop och medlemsansökan.

Historia
Vi har våra rötter i urkyrkan som växte fram efter Jesu död och uppståndelse. Under 1800-talet växte frikyrkorörelsen fram i Sverige som en reaktion på statskyrkans dåtida monopol. Pingstförsamlingen i Kiruna bildades år 1922 och Korskyrkan i Kiruna
(Örebromissionen) bildades år 1965. 1991 gick Pingstkyrkan och Korskyrkan ihop och blev en församling. 2013 ville vi stadfästa den förnyelseprocess som församlingen gått igenom och bytte namn till Fjällkyrkan. Från Kiruna har man en fin utsikt över fjällvärlden och Sveriges högsta berg Kebnekaise.


Vår vision

Vi vill vara en levande och glad församling där människor känner gemenskap och trygghet. Var och en bidrar med sina gåvor utifrån ett glatt och villigt hjärta. Vi vill vara en kanal för att ge både nya och gamla kirunabor hopp och nya framtidsutsikter. Bara Jesus kan ge människor verklig mening och hopp för framtiden. Han kom för att visa människor att Gud är en god och kärleksfull Fader. Oavsett vem du är och vad du har varit med om, står Han med öppna armar och väntar på dig. Längtar du efter ett meningsfullt liv? Välkommen hem! 

Vad vi tror på i korthet:

  • Vi tror på den treenige Guden; Fadern, Sonen och den helige Ande.
  • Vi tror att alla människor behöver ta emot syndernas förlåtelse och frälsning genom Jesus. Ingen av oss blir räddad genom våra goda gärningar. Jesus har gjort allt för att var och en som vill tro, genom en enkel, uppriktig bön ska kunna ta emot Honom i sitt hjärta.
  • Vi tror att Bibeln på originalspråket är Guds ofelbara, inspirerade ord och den slutliga auktoriteten när det gäller tro och lära. Det utesluter inte att vi läser Bibeln utifrån den kulturella kontext där den kom till, och försöker förstå vad det betyder i den tid vi lever i nu.
  • Vi tror att kvinnor och män kan tjäna Gud i alla tjänstegåvor. Det är Gud som kallar människor till tjänst och vi bekräftar det vi ser.
  • Vi praktiserar troendedopet, dvs vi döper inte spädbarn utan dem som själva kan bekänna sin tro. För föräldrar med små barn erbjuder vi barnvälsignelse.
  • Vi har ett öppet nattvardsfirande. Alla som tror på Jesus är välkomna att delta, oavsett samfundstillhörighet.

NYHETER

Besök Fjällkyrkan
Onsdagkvällar kl. 19 har vi bön. Gudstjänst på söndagar kl. 11.00. Under sommaren och under storhelger kan andra tider förekomma. Se aktuell information i vår kalender. Undrar du över något? Mejla fjallkyrkan.kiruna@gmail.com

KALENDER

fredag 29/10 kl 19:00
Möteshelg med bibelundervisning av Anders Griph, Rörvik

Tema: Frukten från livets trädlördag 30/10 kl 14:00
Möteshelg med bibelundervisning av Anders Griph

Ledarsamlinglördag 30/10 kl 18:00
Möteshelg med bibelundervisning av Anders Griph, Rörvik

Kvällsmöte, bön och lovsång. Tema: Frukten från livets träd. Medverkande från flera kyrkor.söndag 31/10 kl 11:00
Ekumenisk bön- och lovsångsgudstjänst. Predikan av Anders Griph.

Bön och lovsång. Medverkande: Lovsångsprästen Maria Smeds med flera. Tema: Frukten från livets trädonsdag 03/11 kl 19:00
Bönekväll i kyrkan

Vi delar Guds ord och ber för aktuella böneämnen. Ansvarig: Jocelyne. Du kan även delta via Zoom: shorturl.at/cfwDX men hör av dig till Jocelyne innan.Se hela kalendern

VI ERBJUDER

Gudstjänster

Samtalshjälp / Själavård

Bön

Bibelstudier/Bibelsamtal

TELEFON
Telefon 070-643 14 80
EPOST
Epost
WEBB
Fjällkyrkan på Facebook
POSTADRESS
Hantverkaregatan 31
98132 Kiruna
ÖVRIG INFORMATION:
Lokalt ledarteam. Ordförande: Jan Zetterlund, även pastor i Betelkyrkan Rosvik. Vice ordförande Marie Enoksson.

BESÖK OSS

Fjällkyrkan Kiruna
Hantverkaregatan 31, Kiruna
Kiruna
Hitta hit