Statue of Christ, by Thorvaldsen, Vor Frue Kirke, Copenhagen. Picture from Wikipedia.

 

Den som sitter under den Högstes beskydd och vilar under den Allsmäktiges skugga, han

säger: ”I HERREN har jag min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.”  Psaltaren 91:1-2

 

När vi nu går in i ett nytt Kyrkoår så möts vi av Herren ord, som vittnar om att få vila under den Allsmäktiges skugga!

Har du hört talas om den vilan!

 

Herren är en tillflykt, en borg och Gud för varje Guds barn. Men det är inte alla som kallar honom vid dessa namn. Många kristna äger en rikedom som de inte får den rätta glädjen av. Det beror på att de inte följer Guds ords väg. Bibeln är vägen till kunskap om den rikedom du redan äger. Många kristna har så lite att tala med Herren om, därför att de inte vilar under den Allsmäktiges skugga. Deras sinne dras i olika riktningar så att de i väldigt liten grad blir stilla inför Herren. Att vila ”under den Allsmäktiges skugga” innebär att leva sitt liv med en öppen Bibel, ständigt lyssnande till Guds förunderliga nådesord.

Skriften förkunnar för dig något som du aldrig kan komma fram till genom egna tankar och spekulationer. Visst kan solen bränna dig, men den förtär dig inte. På samma sätt äger du en Ställföreträdare som har gått in mellan dig och de starka strålarna. Jesus drabbades av Guds vredes blixt i ditt ställe. Därför är du ”under den Allsmäktiges skugga”. Gud har kommit dig oändligt nära, inte som Domare utan som Frälsare. Tänk, övertäckt av Guds nåd, får du vila ”under den Allsmäktiges skugga”! Du får vara där med all din oro. Du får rikta dina ängsliga tankar mot det förunderliga, att Gud är för dig.

Detta är inte något som du bara skall göra någon gång då och då. Nej, du får göra det varje dag. Ju mer du gör det, desto mer har du att tala med Herren om. Hjärtat fylls och munnen flödar över. Du ser att du alltid har en tillflyktsort. Det är inte en flyktväg, utan en öppen frälsare- och fadersfamn. Du har alltid en borg. Fienderna kan nog hopa sig runt omkring dig, men i borgen är du trygg. Jorden kan skaka och rämna, men dina fötter står dock på en orubblig klippegrund. Grunden är Herren själv.

Mitt i en värld där alla hänvisar till sina avgudar, har du ”den ende sanne Guden” som din Gud. Denna rikedom uppenbarar Gud för den som ”vilar under den Allsmäktiges skugga”.

av Hans-Erik Nissen 3 Dec.

Högmässor firar vi på - Muraregatan 30 3 tr. i Halmstad.

Alla är välkomna !

Om någon önskar att ge en gåva till Församlingen, så går det bra att göra det via vårt Swish-nummer: 123 557 45 79

NYHETER

KALENDER

söndag 14/04 kl 10:00
Högmässa Simeon Appell

söndag 12/05 kl 10:00
Högmässa Andreas Karlgren

söndag 16/06 kl 10:00
Högmässa Samuel Petersson

söndag 30/06 kl 14:00
Gudstjänst X X Hökagården Mellbystrand

söndag 11/08 kl 14:00
Gudstjänst X X Hökagården Mellbystrand

Se hela kalendern

VI ERBJUDER

TELEFON
Ordförande: Christer Mikaelsson 0738-151565
EPOST


WEBB
Vallberga Evangelisk Lutherska Församling
POSTADRESS
Muraregatan 30 3 tr
30248 Halmstad

BESÖK OSS

Vallberga Evangelisk Lutherska Församling
Muraregatan 30, 3 tr.
Halmstad
Hitta hit