Pingstkyrkan Skellefteå

Pingströrelsen
UTBUDKALENDERMEDIATV
Magda

Pingstväckelsen föddes i Kansas, USA år 1901 och fick sitt genombrott i och med ett religiöst uppvaknande (väckelse) på Azusa Street i L.A 1906 - 1909. Därifrån spred den sig snabbt över hela världen och kom till Sverige genom T.B Barratt i Norge 1907.

När pingstväckelsen kom till Skandinavien från USA greps baptistpastorn Lewi Pethrus (1884-1974) av dess budskap och förde det entusiastiskt vidare. Från 1913 kom Filadelfiaförsamlingen i Stockholm att bli den ledande pingstförsamlingen i Sverige under Lewi Pethrus ledning. En annan person som kom att betyda mycket för pingströrelsen under dess första tid var författaren Sven Lidman, som under många år var chefredaktör för tidningen Evangeli Härold.

Församlingen i Skellefteå bildades i april 1931. En liten grupp på 14 personer bildade, som det hette på den tiden, "en fri biblisk församling". Einar Tidvall valdes till församlingens första föreståndare och ordförande.

Idag har församlingen drygt 600 medlemmar och bedriver en verksamhet riktad till både yngre och äldre. Tillsammans med Pingstkyrkan i Ursviken är församlingen huvudman för Björkskolan och Brukskolan.

Församlingen driver även en Second Hand butik i samarbete med PMU. Överskottet från butiken används till sociala insatser både i Skellefteå och ut över vår värld. Ett besök i butiken på Högströmsgatan 16 rekommenderas varmt. 

Besök gärna församlingens hemsida för mer information om vår verksamhet.  

Bön förändrar – se t.ex. bönesidan för Eurasien 

NYHETER

VI ERBJUDER

Gudstjänster

TELEFON
Telefon 0910-69 90 50
Pastor 070-579 05 95
EPOST
Epost
WEBB
Pingstkyrkan Skellefteå
Facebook
POSTADRESS
Stationsgatan 15
93131 Skellefteå

BESÖK OSS

Pingstkyrkan Skellefteå
Pingstkyrkan
Stationsgatan 15/Kanalgatan 36
Skellefteå

Hitta hit