Kyrktorget.se - Kyrkornas webbplats! | Kyrkor, församlingar, kristna samfund och lägergårdar |


 
Gårdtjärns Missionsförsamling
www.kyrktorget.se/missionshuset.gardtjarnStort grattis till Kör´n som vann Körrock-tävlingen!

Välkommen att se deras efterföljare: Gårdstjärnorna och Ungdomskören

Fredag den 13 kl 19 bjuder de in till Musikcafé Öppen scen - med sång, musik och gofika hela kvällen. Det är bara att njuta av våra unga förmågor och deras överraskningar!

Dagmar håller även denna  höst i gudstjänster och samlingar. Några gågner  i månaden samlas en grupp på Granlunda äldreboende. Sång, samtal och fika hjälps Dagmar, Inger och Väinö åt med. Uppskattat för den som inte har så många besök med hembakade kakor och minnesvärda sånger.

Solidaritetskonsert för flyktens offer...

...hölls i Sättna kyrka lördagen den 19 september. Drygt 13 000 kronor samlades in till Rädda Barnens arbete för flyktingbarn som kan tas emot med värme och säkerhet för alla som tvingats lämna hem, släkt och vänner.
 

 


 

Årsmötestider -

Gårdtjärns missionsförsamling har haft årsmöte och sammanfattat året 2014. Ett år fyllt av verksamhet och många goda möten i missionhuset. Vi räknar antal deltagare i grupper till mer än hundra. Människor som varit besökare någon eller flera gånger, ja då är vi en bra bit över tusentalet. Dagmar Norgren har arbetat som pastor sedan mars 2014 och har hunnit bli känd och omtyckt av oss alla. Ekonomin är i sig ett mirakel men det går bra även i år och vi vågar planera för att förbättra köket och bjuda in många människor i ett varmt, vackert och glädjefyllt hus även år 2015. Du är välkommen med på resan, du är välkommen att bidra med det du kan. Du är välkommen som medlem i församlingen, av någon anledning är vi bara 16 medlemmar trots att vi egentligen är många, många fler som räknar Missionshuset som sitt andra hem.

t.Tänd ett ljus -  stor insamlling

Equmeniakyrkans Internationella arbete
Vid insamlingsfesten på  Trettondag jul, räknade vi ihop 20 000 till vårt internationella arbete.Dagmar Norgren predikade och Ungdomskören sjöng, vi gick i offergång och hade sen ett knytkalasigt kak-kyrkkaffe.

Körernas julkonsert - Sättna kyrka

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204347812709124&set=gm.777258028996149&type=1
Lördag 20 december kl 15 och 19!
Det var en svängig och stämningsfull konsert, kyrkan var helt full på båda konsertera. Vi samlande in en godkollekt till vårt internationella arbete.

Lucia- och grötfest fredag 12 december kl 19....

..MEN det blev 18.30, lite oredigt med tiden men en storslgaen kväll blev det: Gårdstjärnorna som lucior, tärnor och tomtar bjöd på sång, julkrubban packades upp med sin berättelse om barnet som kommer. Julen flyttade in i Missionshuset!

Andrum 7 december 18.30
- en av fyra meditativa gudstjänster under hösten. Martin Lönnebo´s Frälsarkransen är utgångspunkt för Dagmars betraktelser och tankar. Vi sjunger enkla sånger och samlar oss inför veckan som kommer. Enkelt fika efter. Varje pärla i kransen har ett namn; vi har hört om Gudspärlan, tystnadspärlan och jag-pärlan. Välkommen till en kvälls stillhet i adventstid!

Barnkördag - med Ingrid Eriksson 8 november blev en härlig dag...

Gårdstjärnorna övade hela dan och kl 18.00 fick vi andra höra hur mycket man kan lära på en dag och hur fint alla sånger går in i ett hjärta. Fulla Missionshuset var det så klart!
 Sånt som redan hänt....

Tomas Boström - vissångare, författare och kompositör bjöd oss på en storslagen helg!

Lördagen höll Tomas i en kördag för Kör´n, Indals kyrkokör och delar av Mix-kören, en dag som avslutades med en sångkväll i Missionshuset. Tomas visade vilka fina sånger han gjort, vilken god berättare han är och hur  tron kan uttryckas på ett varmt och innerligt sätt. 

Söndagen i Indals kyrka bjöd till finstämd sång med Tomas och körerna, en predikan om lovsång och andra sätt att lova Gud. Vi tackar Tomas Boström för ditt besök! Välkommen igen! Se hans hemsida www.konkarongen.se

Solidaritetskväll Gaza i Sättna kyrka

Söndag den 17 augusti 18.00 blev en stor manifestation för fred och solidaritet. Mer än 10 000 kronor till katastrofhjälp.

Medverkade så att vi både grät och skrattade gjorde: Kören Kör´n, Ungdomskören, Sofia Eriksson, Linde o Heidi Jonsson, Janne Öhrlund, Jennifer Karlsson samt Leif Högberg´s kompband och Lena Henriksson som spelade. Kristian Holmgren gav en gedigen bakgrund, Dagmar Norgren och Linda Solem ledde det hela till en fin helhet. TACK alla!

Söndag 6 juli - sommargudstjänst i Högsjö, Gravanäset, Byafestplatsen

Dagmar Norgren predikar, värden Leif Högberg spelar, Arne Jakobsson sjunger. Servering av kyrkkaffe.

 

Lördag 31 maj kl 18.00

Körernas Vårkonsert i Sättna kyrka blev en fullspäckad kväll

Alla fyra körerna sjöng ut all sin våryra. Vi samlade in en kollekt till musikverksamheten i Sättna.Valborg i Gårdtjärn - en helkväll för att fira vårens ankomst.

Vi fick se premiären av årets Kodurspex - oförglömligt och kul var omdömena! Fackeltåget i den ljusa kvällen, en brasa som brann ordentligt, en körsång som hördes lång väg och ett ljuvligt vårtal av Dagmar Norgren - ja nog firades våren med besked. Efter ytterligare 9 föreställningar har nu Kodur med sitt följe packat ihop scenkläderna och programmet. Totalt 1000 personer har sett och njutit! Tack till alla som bidragit till succé och goda möten i Missionshuset!

Fullt hus på Gårdstjärnorna´s körkväll Fredag 28 mars

Det blev som vi trodde: en lekfull sångkväll då Gårdstjärnorna lyfte taket. Målningen på väggarna hade precis torkat, stolarna uppvärmda och alla blev besuttna! Huset myllrade av ljud, musik och prat och Dagmar värmde våra hjärtan med bibelord och förböner. Korv och bröd, kaffe och kaka gav energi och glädje åt våra magar. Tack körerna för alla sånger!

Välkommen Dagmar Norgren

Vi välkomnar Dagmar Norgren som pastor i Gårdtjärn. Från 1 mars kommer hon till oss några gånger per månad och ska jobba som pastor. Vill du ha kontakt med henne - ring 070-203 33 59.

 

Årsmötesdags

Söndag den 2 februari - året 2013 sammanfattades i bokstäver och siffror. Mycket har hänt som vi är tacksamma för och det har funnits pengar att betala räkningar och lite löner för. Det allra mesta som händer går inte att mäta i pengar eller sammanfatta i ord - det handlar om möten mellan människor och en hälsning till oss från Jesus Kristus.

Planer för framtiden - ja just nu ska golvet i stora salen slipas, bänkarna ska bytas mot stolar och vi tror att hela huset får en bättre funktion. Ett elpiano ska köpas in för att bättre kompa våra sångarkrafter. Några tillfällen i mars har körerna öppna sångkvällar, 12 mars med Kör´n och den 28 mars med Gårdstjärnorna. Kodur har börjat forma årets Valborgsspex och vi hoppas kunna anlita en pastor på deltid igen, samtal pågår som det heter!

Vårens verksamhet som börjat igen. Huset står där det står, det är bara taket på Stallet som blåst sin väg.
Kör´n och Slöjdcafé började den 14 och 15 januari.

Gårdstjärnorna och Ungdomskören träffas varje vecka nu. Du är välkommen att vara med. Telefonkontakter, se vår kalender!

Equmeina´s insamling till internationellt arbete - en kväll 26 december; för  hoppet

Ingrid E, Hanna, Lieve, Sef och Sofia berättade och visade bilder från Sydsfrika. Andakt, insamlingsinfo och kakkalas kring kaffebordet - allt tillsammans gav en insamling på 13 200 kronor och  hopp om en bra värld!


Gårdtjärns missionsförsamling 2014

- vill vara en öppen plats för alla att mötas i

- här ska finnas möjlighet att ge uttryck för sin tro och sina tvivel men det är inget krav för att få vara med

- vill ge tillfälle till samtal, sång och bön kring ditt livsuppdrag

Allt detta sammanfattas i urkyrkans 2000-åriga devis: Jesus Kristus är Herre!

SMU är vårt ungdomsarbete. Just nu välkomnar vi till körerna Gårdstjärnorna åldrar 4 - 11 år och Ungdomskören för åldrar 12 - 19 år. I SMU betalar du en medlemsavgift på 50 kronor per termin.
Då ingår en försäkring. Start och tider - se vår kalender!

Har du en fråga får du gärna kontakta någon av oss.

  • Vice ordförande Erik Öhlen  060-98001
  • Körledare Sofia Eriksson 070-367 62 72
  • SMU Gunilla Jakobsson 073-316 99 80


 
Gåva till Blomsterfonden eller till vår verksamhet:
Pg 430 84 44 - 1

SMU: Medlemsavgift eller gåva till vår verksamhet:
Pg 21 01 86 - 3

Välkommen till Missionshuset i Gårdtjärn! 

Andaktsboken Veckovis
av Lena & Otto Rimås

Kontaktinformation

Gårdtjärns Missionsförsamling
Equmeniakyrkan

Postadress
c/o Thure Eriksson, Gårdtjärn 171
860 25 Kovland

Besöksadress
Missionshuset i Gårdtjärn, Kovland
Visa på karta

Övrig kontaktinformation
Gårdtärns missionsförsamling är en del av Ekumenakyrkan i Sverige. Vårt SMU en del av equmenia - ungdomsorgansationen Vi samarbetar med Studieförbundet Bilda.

Telefon
060-980 68 (Missionshuset)
073-316 99 80 (kontaktperson)

Epost
a.g.jakobssontelia.com

Webb
www.kyrktorget.se/missionshuse...


Kalender


November 2015

 
30
Måndag
18 Gårdstjärnorna mini övar

 
 
19 Gårdstjärnorna övar

 
December 2015

 
01
Tisdag
Påminn mig 19,00-21.00 Slöjdcafé - högläsning, handarbete och kvällskaffe

 

Visa hela kalendern