Kyrktorget.se - Kyrkornas webbplats! | Kyrkor, församlingar, kristna samfund och lägergårdar |


 
Korpilombolo gudstjänstgemenskap
www.kyrktorget.se/korpilombolo.gudstjanstgemenskapAltartavlan "Den gode Herden" är målad av Greta Thiger, Pajala, 2016. Tavlan invigdes på Jungfru Marie kyrkogångsdag, den 5 februari, 2017.


 


Församlingsdag i Kemi


Lördagen den 23 september ordnar det finska Missionsstiftets gudstjänstgemenskaper i norra Finland en församlingsdag. Det blir en dag med kristen gemenskap och undervisning.


Om ni är intresserade av att åka dit, kontakta Anders Alapää på mobil 070-602 48 34. Observera att programmet är på finska, men Anders kan vid behov hjälpa till med tolkning.


Dagens program (på finska): 


Ohjelma


 


Gudstjänster


Jumalanpalvelukset


Vi firar i regel gudstjänst varannan söndag (nu udda veckor). Varannan gång firar vi högmässa (med nattvard) och varannan gång högmässogudstjänst (utan nattvard).


Vid behov kan vi läsa texterna och tolka predikan till finska eller engelska. Hör gärna av er i förväg, om ni vill ha tolkning.


Vietämme pääsääntöisesti joka toinen sunnuntai jumalanpalvelusta (nyt parittomina viikkoina). Joka toinen kerta vietämme päämessua (ehtoollisella) ja joka toinen kerta päämessujumalanpalvelusta (ilman ehtoollista).


Jumalanpalvelukset ovat ruotsinkielisiä, mutta tarvittaessa voidaan lukea tekstit ja tulkata saarnan suomeksi tai englanniksi. Ottakaa mielellään etukäteen yhteyttä halutessanne tulkkausta.
Om Korpilombolo gudstjänstgemenskap


Korpilombolo gudstjänstgemenskap bildades på Pingstdagen 2011. Den är en gemenskap som samlas för att fira gudstjänst i svensk evangelisk-luthersk tradition. Vi håller fast vid att hela Bibeln är Guds ord, och att den förklaras på ett riktigt sätt i Svenska kyrkans bekännelseskrifter. Gudstjänstgemenskapen är med i Missionsprovinsen, som är ett fritt stift i Svenska kyrkans andliga tradition (läs mer på www.missionsprovinsen.se).


Vi firar både gudstjänster med och utan nattvard. Gudstjänstens ordning följer Svenska kyrkohandboken. Alla är välkomna till gudstjänsterna. Till nattvarden inbjuds de som tror på Jesus Kristus som sin Frälsare från synden, och som tror att nattvardens bröd och vin är Kristi kropp och blod. Vanligtvis hålls gudstjänsterna i Lutherska kapellet på Överkalixvägen 6 i Korpilombolo.


Du kan stödja gudstjänstgemenskapen genom att be för den, genom att hjälpa till med olika praktiska uppgifter eller med gåvor. Den som är döpt kan även bli medlem i gudstjänstgemenskapen. Medlemsavgifter och gåvor insättes på bankgiro nummer 811-1478.


För närvarande betjänas gudstjänstgemenskapen av VDM Anders Alapää. Gudstjänstgemenskapens präst finns även tillgänglig för samtal, bikt och sjukkommunion.


Hör gärna av dig om du har frågor! Du finner kontaktuppgifter till höger.


”vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus” (ur Första Johannesbrevet)


Välkomna på gudstjänst!

Kontaktinformation

Korpilombolo gudstjänstgemenskap
Missionsprovinsen

Postadress
c/o Bertil Kero
Sattajärvi 78D
984 92 Pajala

Besöksadress
Lutherska kapellet
Överkalixvägen 6
Korpilombolo
Visa på karta

Telefon
070-602 48 34 (präst)

Epost
anders.alapaamissionsprovinsen.se

Webb
kyrktorget.se/korpilombolo.gud...


Kalender


September 2017

 
24
Söndag
Påminn mig 10.00 Högmässa, Anders Alapää