Kyrktorget.se - Kyrkornas webbplats! | Kyrkor, församlingar, kristna samfund och lägergårdar |


 
Korpilombolo gudstjänstgemenskap
www.kyrktorget.se/korpilombolo.gudstjanstgemenskapAltartavlan "Den gode Herden" är målad av Greta Thiger, Pajala, 2016. Tavlan invigdes på Jungfru Marie kyrkogångsdag, den 5 februari, 2017.


 


Mot kyrkoårets slut


Vid högmässan på Söndagen efter alla helgons dag tog vi upp en kollekt till gudstjänstgemenskapen. Vi tackar för gåvan som blev 955 kr.


Nästa gudstjänst firas, om Gud vill, på Söndagen före domssöndagen, den 19 november. Vi firar då högmässogudstjänst (utan nattvard). Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe. Då vi går mot kyrkoårets slut riktas uppmärksamheten allt mer mot den yttersta tiden och Kristi återkomst. Välkomna på gudstjänst omkring Guds ord!


 


Gudstjänster


Jumalanpalvelukset


Vi firar i regel gudstjänst varannan söndag (se kalender till höger). Varannan gång firar vi högmässa (med nattvard) och varannan gång högmässogudstjänst (utan nattvard).


Vid behov kan vi läsa texterna och tolka predikan till finska eller engelska. Hör gärna av er i förväg, om ni vill ha tolkning.


Vietämme pääsääntöisesti joka toinen sunnuntai jumalanpalvelusta (ks. oikeasta palstasta löytyvää kalenteria). Joka toinen kerta vietämme päämessua (ehtoollisella) ja joka toinen kerta päämessujumalanpalvelusta (ilman ehtoollista).


Jumalanpalvelukset ovat ruotsinkielisiä, mutta tarvittaessa voidaan lukea tekstit ja tulkata saarnan suomeksi tai englanniksi. Ottakaa mielellään etukäteen yhteyttä halutessanne tulkkausta.
Om Korpilombolo gudstjänstgemenskap


Korpilombolo gudstjänstgemenskap bildades på Pingstdagen 2011. Den är en gemenskap som samlas för att fira gudstjänst i svensk evangelisk luthersk tradition. Till den traditionen hör arvet från 1900-talets trogna lärare (t.ex. Bo Giertz), 1800-talets väckelsetider, 1600-talets ortodoxi (det betyder renlärighet), 1500-talets reformation i Sverige och Tyskland och från fornkyrkans och kyrkofädernas tid. Allt detta utgör ett rikt och fullödigt arv, som vi vill föra vidare till nya generationer. Vi håller fast vid att hela Bibeln är Guds ord, och att Bibeln förklaras på ett riktigt sätt i Svenska kyrkans bekännelseskrifter. Gudstjänstgemenskapen är med i Missionsprovinsen, som är ett fritt stift i Svenska kyrkans andliga tradition (läs mer på www.missionsprovinsen.se).


Vi firar både gudstjänster med och utan nattvard. Gudstjänstens ordning följer Svenska kyrkohandboken. Alla är välkomna till gudstjänsterna. Till nattvarden inbjuds de som tror på Jesus Kristus som sin Frälsare från synden, och som tror att nattvardens bröd och vin är Kristi kropp och blod. Vanligtvis hålls gudstjänsterna i Lutherska kapellet på Överkalixvägen 6 i Korpilombolo.


Du kan stödja gudstjänstgemenskapen genom att be för den, genom att hjälpa till med olika praktiska uppgifter eller med gåvor. Den som är döpt kan även bli medlem i gudstjänstgemenskapen. Medlemsavgifter och gåvor insättes på bankgiro nummer 811-1478.


För närvarande betjänas gudstjänstgemenskapen av VDM Anders Alapää. Gudstjänstgemenskapens präst finns även tillgänglig för samtal, bikt och sjukkommunion.


Hör gärna av dig om du har frågor! Du finner kontaktuppgifter till höger.


”vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus” (ur Första Johannesbrevet)


Välkomna på gudstjänst!

Kontaktinformation

Korpilombolo gudstjänstgemenskap
Missionsprovinsen

Postadress
c/o Bertil Kero
Sattajärvi 78D
984 92 Pajala

Besöksadress
Lutherska kapellet
Överkalixvägen 6
Korpilombolo
Visa på karta

Telefon
070-602 48 34 (präst)

Epost
anders.alapaamissionsprovinsen.se

Webb
kyrktorget.se/korpilombolo.gud...


Kalender


November 2017

 
19
Söndag
10.00 Gudstjänst, Anders Alapää