Kyrktorget.se - Kyrkornas webbplats! | Kyrkor, församlingar, kristna samfund och lägergårdar |


 
Hagshults Missionsförsamling
www.kyrktorget.se/hagshults.missionshusVälkommen till Hagshults Missionsförsamling!


Hagshults Missionsförsamling har drygt 100 medlemmar och är ansluten till Svenska Alliansmissionen.


Vi vill vara en öppen plats där du ska få möta Gud. Vi har gudstjänster, nattvardsfirande, bibelstudium samt olika former av barn- och ungdomsgrupper. I kalendern kan du se vad som händer i församlingen fram över, besök oss gärna på våra samlingar!


Har du frågor kontakta oss gärna via telefon eller e-post.


Hoppas vi ses på någon av våra samlingar.


Välkomna till Hagshults Missionshus!


 


Hälsning från pastorn


 


 


DÖDSSKUGGANS LAND


 


Detta mötesprogram omfattar bl.a. julen. Det skrivs i efterdyningarna till terrorattentaten i Paris där så många människor avrättades, ett fruktansvärt brutalt attentat. I den bibeltext som står i programmet finns orden ”dödsskuggans land”, något som det folk levde i som väntade på en Frälsare. Folket var hårt utsatta av romarna. De behövde någon som kunde förändra deras förhållanden. Profeterna hade förutsagt att en Messias skulle komma och man väntade på detta stora ögonblick. När tiden var inne så föddes Jesus in i vår värld. Han kom inte främst som en politisk befriare utan som en Frälsare som skulle förvandla folket inifrån. Och när detta sker förvandlas även mycket av det yttre.


 


Dödskuggans land kan man i denna tid kalla även Frankrike och främst dess huvudstad Paris. I det våldsupptrappande som skett och nu även blivit så fast manifesterat i Europa så lever många människor i skräck för vad som skall hända nästa gång. Ingen vet, vi lever alla i stor osäkerhet inför allt detta våld. Ur Bibelns perspektiv finns det mycket som kan hänföras till de tecken som gäller för den yttersta tiden om en allt större laglöshet och en stor avsaknad av kärlek.


 


Någonsstans där kärleken däremot alltid bör finnas så är det i Guds församling. I en fungerande församling där kärleksbudet står högt och där de troende lever i enhet så kan julens budskap om att Jesus kom till en fallen värld för att bli vår Frälsare, bli tydligt manifesterat.


 


Det finns något mer i de rader som omfattar versen Jeremia 9:2. Folket levde i dödsskuggans land och i mörker, men den goda fortsättningen ger hopp. Hoppet finns i den sista raden av versen; ”ljuset skulle stråla fram”. Och detta ljus är Jesus. Du och jag kan möta samma ljus, Jesus Kristus när vi ber till Honom och välkomnar Honom in i våra liv. Julens budskap är ju att Han kom för att föra oss till Gud. Julens budskap är ljusets budskap, alltså en fullständig motsats till våld och förtryck. 


 


 


 


Jag vill önska dig allt gott och en GOD JUL när detta är så dags, och även ETT GOTT NYTT ÅR! Välkommen att besöka församlingens gudstjänster.                              Jan Folkesson


 


 


 


 Kontaktinformation

Hagshults Missionsförsamling
Svenska Alliansmissionen

Postadress
Gräshult
568 93 Skillingaryd

Besöksadress
Hagshults Missionshus
Visa på karta

Telefon
0370-69 30 71

Mobil
0708-65 41 65

Epost
folkesson.janspray.se

Webb
www.kyrktorget.se/hagshults.mi...


Kalender


Maj 2016

 
29
Söndag
Påminn mig 15:00

Familjegudstjänst i Ekhults missionshus.

Barnkören och "Buller och Bång"


 
31
Tisdag
Påminn mig 19:30 Hemgrupper